Kuřecí maso zapékané s jablky a hermelínem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- jablíčka (tak 2 kusy, dle velikosti)
- 2 ks Hermelínu
- 2 polévkové lžíce sojové omáčky
- 3 polévkové lžíce rumu
- smetana ke šlehání
- grilovací koření
- sůl
- salám Herkules (cca 10-15 dkg)
Postup Kuřecí maso zapékané s jablky a hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsíčka naklepeme, nasolíme, případně kdo chce může i opepřit a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do vymazaného pekáčku, či zapékací mísy. Na maso klademe oloupaná nakrájená jablíčka a salám.
Zasypeme hermelínem nastrouhaným na hrubém struhadle (velké kapky) a zalijeme smetanou smíchanou s rumem a sojovou omáčkou.
Dáme zapéct na 150°C na 30 minut a pak ještě přidáme troubě na 180°C a zapečeme ještě tak 15 minut.