Kuřecí maso zapékané s jablky a hermelínem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
jablíčka (tak 2 kusy, dle velikosti)
2 ks Hermelínu
2 polévkové lžíce sojové omáčky
3 polévkové lžíce rumu
smetana ke šlehání
grilovací koření
sůl
salám Herkules (cca 10-15 dkg)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsíčka naklepeme, nasolíme, případně kdo chce může i opepřit a posypeme grilovacím kořením. Vložíme do vymazaného pekáčku, či zapékací mísy. Na maso klademe oloupaná nakrájená jablíčka a salám.

  2. Zasypeme hermelínem nastrouhaným na hrubém struhadle (velké kapky) a zalijeme smetanou smíchanou s rumem a sojovou omáčkou.

  3. Dáme zapéct na 150°C na 30 minut a pak ještě přidáme troubě na 180°C a zapečeme ještě tak 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!