Kuřecí maso kung-pao
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- kuřecí maso (nebo sojové maso)
- sůl
- vejce melanž
- solamyl
- olej rostlinný
- chilli
- arašídy solené
- sojová omáčka
- cukr krupice
- aji no moto (glutaman sodný)
- víno bílé
- vývar
Postup Kuřecí maso kung-pao
Postup přípravy receptu
-
Opláchneme kuřecí maso, nakrájíme na nudličky, osolíme, promícháme s melanží a částí mléčného škrobu a necháme odležet.
Na pánvi rozehřejeme olej a směs zprudka opečeme, přidáme chilli, pražené arašídy, cukr, necháme zkaramelizovat a zamícháme.
Pak zalijeme směsí z připraveného vývaru, sojové omáčky, aji no mota, druhé části škrobu a dezertního vína, pokrm zamícháme a krátce podusíme.
Podáváme s rýži nebo pečivem.