Kuřecí maso kung-pao

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí maso (nebo sojové maso)
sůl
vejce melanž
solamyl
olej rostlinný
chilli
arašídy solené
sojová omáčka
cukr krupice
aji no moto (glutaman sodný)
víno bílé
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Opláchneme kuřecí maso, nakrájíme na nudličky, osolíme, promícháme s melanží a částí mléčného škrobu a necháme odležet.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej a směs zprudka opečeme, přidáme chilli, pražené arašídy, cukr, necháme zkaramelizovat a zamícháme.

  3. Pak zalijeme směsí z připraveného vývaru, sojové omáčky, aji no mota, druhé části škrobu a dezertního vína, pokrm zamícháme a krátce podusíme.

  4. Podáváme s rýži nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!