Kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 hodně velká kuřecí křídla
- 30 g celeru nastrouhaného nahrubo
- 30 g dýně Hokkaido nastrouhané nahrubo
- 50 g celeru nakrájeného (na kostičky)
- 50 g dýně Hokkaido nakrájené (na kostičky)
- 2 ks řapíků celeru nakrájených najemno
- 2 x kávovou lžičku másla
- 1/2 cm silný plátek másla
- 80-100 ml bílého vína
- sůl
- mletý pepř
- zelené bylinky na ozdobu
Postup Kuřecí křídla plněná,na zelenině dušená
Postup přípravy receptu
-
V misce si promícháme na hrubém slzičkovém struhadle nastrouhaný celer a dýni společně s trochou soli a pepře.
Z křídel odřízneme špičky. Do křídel v místě ohybu opatrně prstem zajedeme pod kůži. Tím vytvoříme kapsu, kterou naplníme promíchanou zeleninou a oříškem másla. Lehce osolíme a můžeme zajistit jedním párátkem.
Do kastrolu na rozehřáté máslo dáme z obou stran opéct naplněná křídla. Podlijeme vínem, zasypeme na kostky nakrájenou zeleninou, přidáme řapíky celeru a přiklopíme poklicí. Mírným varem dusíme 20 minut. V závěru necháme šťávu dle potřeby zredukovat a podle chuti dokořeníme. Měkká křídla v ohybu rozřízneme, položíme na talíř s bramborovou kaší a přelijeme vydušenou šťávou.