Kuřecí křidélka v pikantní šťávě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích křídel
- grilovací koření (koření na rožnění)
- olej na smažení
- 1 pl oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 rajčata bez slupky nakrájená na větší kostky
- 2 pl čerstvého zázvoru pokrájeného nadrobno
- 4 pl sladké chilli omáčky
- 100 g očištěné cukety nakrájené na větší kostky
- Pokud budeme chtít, můžeme křídla naložit přes noc do marinády:
- 600 ml kefíru
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 pl prolisovanéh čerstvého zázvoru
- 1 pl sušeného rozmarýnu
Postup Kuřecí křidélka v pikantní šťávě
Postup přípravy receptu
-
Křídla očistíme, odřízneme v kloubu poslední špičatý článek (přichytává se při pečení) a buď posypeme kořením a zprudka opečeme ve větším množství oleje a odložíme stranou, nebo nekořeníme ničím, naložíme do marinády a necháme v lednici přes noc uležet.
Poté marinádu necháme z křídel mírně okapat, prudce osmažíme a odložíme stranou.
V pekáčku na oleji zpěníme cibuli, přidáme rajčata, zázvor, cuketu a chilli omáčku.
Osmažená křídla do této směsi narovnáme, vložíme do předehřáté trouby(já mám plynovou) a nepřikryté na 3/4výkon pečeme 20minut. Podáváme se šťouchanými bramborami, nebo s rýží.