Kuřecí kousky v žampionové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2-3 PL olivového oleje
- sůl
- sušený česnek
- mletý kmín
- cca 200-250 g žampionů (1,5 krabičky)
- 1 PL olivového oleje
- 1/3 pórku
- mletý kmín
- 200 ml bílého vína
- 250 ml ovesné smetany
- sůl
Postup Kuřecí kousky v žampionové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme olivový olej, sůl, sušený česnek a mletý kmín a promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a dáme do ledničky na cca 2 hodiny.
Nasucho rozpálíme pánev a maso na ní prudce opečeme ze všech stran. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
Žampiony nakrájíme na malé kousky, pórek nadrobno. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme pórek. Přidáme žampiony, okmínujeme a necháme chvilku restovat.
Podlijeme trochou vody, přidáme bílé víno (nebo vodu vynecháme a podlijeme pouze vínem) a dusíme doměkka. Rozmixujeme, přidáme ovesnou smetanou a v případě potřeby ještě domixujeme.
Omáčku osolíme a necháme pár minut probublat.
Hotové kuřecí kousky vmícháme do omáčky a podáváme s těstovinami, rýží, tarhoňou, brambory.