Kuřecí kousky s nudličkovou zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecích prsních řízků
2 PL olivového oleje extra virgin
1 PL Solamylu
1,5-2 dcl vody
2 PL sojové omáčky
Marináda:
2 PL olivového oleje extra virgin
1 KL kari
1 KL sladké papriky
1/4 KL zázvoru (pokud máme čerstvý, tak kousek čerstvého)
chilli
pepř
Zelenina:
1 košťál z brokolice
3 mrkve
kousek cukety
5 stroužků česneku
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Z výše uvedených přísad připravíme marinádu a do ní naložíme na kousky nakrájené kuřecí maso. Necháme odležet min. 2 hod., nejlépe však přes noc.

  2. Na olej dáme na proužky nakrájenou cibuli a česnek na plátky. Promícháme, přidáme marinované maso a důkladně restujeme.

  3. Když je maso opečené ze všech stran, tak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na tenké nudličky (já to dělám V-krouhačem).

  4. Krátce restujeme a podlijeme vodou, ve které jsme rozmíchali solamyl.

  5. Promícháme a po chvilce přidáme sojovou omáčku. Vypneme sporák, promícháme a ihned podáváme. Jako přílohu jsem dnes dala bramboráčky, ale hodí se i rýže, nudle nebo hranolky. Dobrou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!