Kuřecí kostky s kedlubnovo-hráškovým bešamelem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecího masa (prsa)
- 500 g mraženého hrášku
- 2 ks kedlubny
- 2 ks mrkve
- 3 ks mladé cibulky
- 1 kávová lžička koření Tandoori masala
- 3 kávové lžičky koření Aztécký poklad
- 1 kelímek sladké smetany, mléko
- olej
- sůl
- bílý pepř
- máslo
- hl. mouka
Postup Kuřecí kostky s kedlubnovo-hráškovým bešamelem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na kostky. Do trochy oleje v míse dáme rozpustit uvedené množství koření Tandoori masala a Aztécký poklad a dobře promícháme a necháme rozležet chutě.
Do vzniklé olejové kořeněné směsi vložíme nakrájené kuřecí maso, dobře promícháme a dáme odležet do lednice nejlépe na 3 hodiny.
Maso poté zprudka opečeme, jakmile zezlátne je hotové. Do většího hrnce dáme na trochu másla orestovat jemně nakrájenou směs jarní cibule, kedlubny, mrkve a hrášku. Dusíme lehce osolené do měkka, podlité jen 1 dcl vody.
V druhém hrnci si uděláme ze 100 g másla a hladké mouky světlou jíšku jako základ na bešamelovou omáčku. Jakmile se mouka s máslem spojí, naředíme litrem mléka a pořádně rozmícháme případné hrudky. Necháme provařit cca 15 minut a lehce osolíme.
Do hladkého bešamelu přidáme jeden kelímek sladké smetany a necháme projít lehce varem. Do této bešamelové omáčky přelijeme podušenou zeleninu z druhého hrnce a opatrně promícháme, až dojde ke spojení ve výborný kedlubnovo-hráškový bešamel.
Chuť zvýrazníme přidáním bílého pepře. Příloha: opečené bramborové plátky nebo vařené brambory.