Kuřecí koláč (Chicken pie)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Masová směs:
- 500 g kuřecího masa bez kosti
- 2 velké cibule (jedna do směsi a druhá nahoru na směs)
- 3 stroužky česneku
- lečo - 1 sklenice
- olivový olej
- tymián
- grilovací koření
- sůl
- pepř
- 1 zakysaná smetana
- 200 g sýru typu eidam
- Těsto:
- 250 - 300 g hladké mouky
- 170 g másla
- 90 ml vody
- sůl
- vejce
Postup Kuřecí koláč (Chicken pie)
Postup přípravy receptu
-
Těsto:Do mouky rozkrájíme na drobné kousky máslo, rozklepneme vejce, přilijeme vodu a osolíme. Zpracujeme v pružné těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v lednici.
Náplň: Na olivovém oleji orestujeme nahrubo nakrájený česnek a cibuli. Až zesklovatí, přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme předtím osolili, opepřili a posypali tymiánem a grilovacím kořením. Až je maso téměř hotové, přidáme směs sterilované zeleniny (já použila domáci, něco jako na lečo) a necháme dojít. Směs necháme vychladnout.
Další postup: Po vychlazení z těsta odkrojíme asi jednu čtvrtinu. Zbylé tři čtvrtiny vyválíme na kulatý plát dostatečně velký na to, abychom jím vyložily dortovou formu včetně stěn. Do formy vyložené těstem nasypeme masovou směs. Na ni naskládáme nakrájená kolečka cibule, potřeme osolenou a opepřenou zakysanou smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Rozválíme zbylou čtvrtinu těsta na kulatý plát tak, aby zakryl dortovou formu, a okraje obou těst stlačíme k sobě.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30 - 35 minut do zlatova.