Kuřecí kari kousky v kokosové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích stehenních řízků bez kůže
1 polévková lžíce sušené bazalky
1 polévková lžíce kari koření Indické kari“ (Avokádo)
1 plechovka kokosového mléka cca 4 dcl
4 karotky
sůl
pepř
instantní jíška
olivový olej
cibule

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehenní maso nařežeme na malé nudličky. V trošce olivového oleje rozmícháme koření kari, sušenou bazalku a poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího masa a dáme do chladu nejlépe do druhého dne.

  2. Do rozpálené pánve Wok vložíme naložené maso, a prudce opečeme. Po opečení masa přidáme na měsíčky nakrájenou jednu cibuli a na nudličky nakrájené 4 karotky.

  3. Podlijeme obsahem plechovky kokosového mléka a lehce podusíme. V případě potřeby, můžeme zahustit světlou instantní jíškou, případně dle chuti dosolit. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!