Kuřecí kari kousky v kokosové omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích stehenních řízků bez kůže
- 1 polévková lžíce sušené bazalky
- 1 polévková lžíce kari koření Indické kari“ (Avokádo)
- 1 plechovka kokosového mléka cca 4 dcl
- 4 karotky
- sůl
- pepř
- instantní jíška
- olivový olej
- cibule
Postup Kuřecí kari kousky v kokosové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehenní maso nařežeme na malé nudličky. V trošce olivového oleje rozmícháme koření kari, sušenou bazalku a poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího masa a dáme do chladu nejlépe do druhého dne.
Do rozpálené pánve Wok vložíme naložené maso, a prudce opečeme. Po opečení masa přidáme na měsíčky nakrájenou jednu cibuli a na nudličky nakrájené 4 karotky.
Podlijeme obsahem plechovky kokosového mléka a lehce podusíme. V případě potřeby, můžeme zahustit světlou instantní jíškou, případně dle chuti dosolit. Podáváme s rýží.