Jak dělám domácí perník já
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukr krupice
- 1/2 hrnku oleje
- 2 hrnky mléka
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 prášek do perníku
- 1 kávová lžička mleté skořice
- 3 polévkové lříce kakaa
- tuk
- strouhanku na plech
- čokoláda na vaření
- 50 g omegy
Postup Jak dělám domácí perník já
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny vyšleháme do řidčího těsta a nalijeme na plech který jsme si vymazali máslem a vysypali strouhankou. Pečeme na 200°C asi 20-25 min.
Když je perník upečený tak ho necháme vychladnout a pak na něj dáme čokoládu.
Tu si připravím: ve vodní lázni si rozpustíme omegu a nalámanou čokoládu když je to rozpuštěné a je hladká, tak jí nalejeme na vychladlý perník a můžeme zdobit dle fantazie