Hladká Ančka
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g brambor
- 3 vejce
- 2 cibule
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 l mléka
- hladká mouka
- sůl
- ocet
- cukr
- petrželka
- lžíce másla
Postup Hladká Ančka
Postup přípravy receptu
-
Brambory vařte ve slupce asi 20 minut do změknutí a vejce uvařte natvrdo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, nasypte ji do rendlíku a zalijte malým množstvím vody, přidejte kmín a vařte asi 15 minut. Poté rozmixujte.
Část mléka nalijte do hrnečku a důkladně v něm rozmíchejte 2 lžíce hladké mouky. Zbytek mléka přiveďte těsně pod bod varu, přilijte rozmíchanou mouku, vývar z cibule a vařte do zhoustnutí.
Nakonec osolte, okyselte octem a dochuťte cukrem. Můžete přidat lžíci másla. Do každého talíře dejte část brambor a vejce a zalijte polévkou. Podávejte ozdobené petrželkou.