Hladká Ančka

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g brambor
3 vejce
2 cibule
1 lžička mletého kmínu
1 l mléka
hladká mouka
sůl
ocet
cukr
petrželka
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory vařte ve slupce asi 20 minut do změknutí a vejce uvařte natvrdo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na menší kostičky, nasypte ji do rendlíku a zalijte malým množstvím vody, přidejte kmín a vařte asi 15 minut. Poté rozmixujte.

  2. Část mléka nalijte do hrnečku a důkladně v něm rozmíchejte 2 lžíce hladké mouky. Zbytek mléka přiveďte těsně pod bod varu, přilijte rozmíchanou mouku, vývar z cibule a vařte do zhoustnutí.

  3. Nakonec osolte, okyselte octem a dochuťte cukrem. Můžete přidat lžíci másla. Do každého talíře dejte část brambor a vejce a zalijte polévkou. Podávejte ozdobené petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!