Tmavý řízek s bramborovým salátem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- krkovička na plátky
- tmavá strouhanka (já si namlel svoji z přebytků tmavého pečiva)
- vejce
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- sádlo a olej na smažení
- Salát:
- 8 větších brambor
- 2 mrkve
- 1/2 hrnku kukuřice
- 1/2 hrnku hrášku
- 4 větší sterilizované okurky
- 2 vejce
- 2 lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- tatarka (dle chuti)
- popřípadě bílý jogurt
Postup Tmavý řízek s bramborovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku osolíme a opepříme po obou stranách a obalíme v trojobale.
Dáme smažit do trouby na 180 stupňů.
Ze surovin uděláme salát. Přidáme tatarku. Kdo má rád zdravější verzi, nahradí tatarku bílým jogurtem.