Medový jahelník
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g jáhel
- 8-10 lžic medu
- 200 g sušených švestek
- 0,5 kg hrubě strouhaných jablek
- 2 lžíce skořice
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 100 g rozinek
- 4-5 lžic ovesné smetany
Postup Medový jahelník
Postup přípravy receptu
-
Jáhly uvaříme v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílů vody. Vychladlé je smícháme s medem (nebo obilným sirupem) a dle chuti dosladíme.
Do vymazané dortové formy dáme polovinu jáhel, na ně naskládáme předem namočené sušené švestky a další vrstvu vytvoříme z jablek se skořicí a kukuřičným škrobem.
Na jablka lžící naklademe druhou polovinu jáhel, které potřeme ovesnou smetanou a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180°C na cca 35-40 min. Povrch necháme ke konci zezlátnout pod grilem.