Medový jahelník

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g jáhel
8-10 lžic medu
200 g sušených švestek
0,5 kg hrubě strouhaných jablek
2 lžíce skořice
4 lžíce kukuřičného škrobu
100 g rozinek
4-5 lžic ovesné smetany

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly uvaříme v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílů vody. Vychladlé je smícháme s medem (nebo obilným sirupem) a dle chuti dosladíme.

  2. Do vymazané dortové formy dáme polovinu jáhel, na ně naskládáme předem namočené sušené švestky a další vrstvu vytvoříme z jablek se skořicí a kukuřičným škrobem.

  3. Na jablka lžící naklademe druhou polovinu jáhel, které potřeme ovesnou smetanou a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180°C na cca 35-40 min. Povrch necháme ke konci zezlátnout pod grilem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!