Jahodové řezy MROŽ
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajíček
- 200 g jemného cukru krystalu
- 200 g polohrubé mouky
- 2 lžíce horké vody
- 1 prášek do pečiva
- 1 dcl oleje
- náplň:
- 750 g jahod(čerstvé nebo mražené)
- 2 jahodové pudinky v prášku
- 200 g cukru moučka
- 200 g másla
- čokoládová poleva:
- 100 g čokoládové polevy
- kousek másla
Postup Jahodové řezy MROŽ
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s krystalovým cukrem do pěny, přidáme horkou vodu, potom mouku s pr.do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Piškot nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a upečeme. Přibližně 30 min. při teplotě 180 stupňů.
Upečený piškot necháme vychladnou a mezitím si přichystáme náplň.
Jahody omyjeme, očistíme, rozmačkáme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinky a pořádně rozmícháme a povaříme, aby nám směs zhoustla. Potom necháme směs vychladnout.
Změklé máslo ušleháme s ml.cukrem a po menších částech přidáváme jahodovou směs a vše pořádně vyšleháme. Hotovou náplní natřeme na piškot a nakonec polijeme čokoládovou polevou.