Jahodové řezy MROŽ

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajíček
200 g jemného cukru krystalu
200 g polohrubé mouky
2 lžíce horké vody
1 prášek do pečiva
1 dcl oleje
náplň:
750 g jahod(čerstvé nebo mražené)
2 jahodové pudinky v prášku
200 g cukru moučka
200 g másla
čokoládová poleva:
100 g čokoládové polevy
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšleháme s krystalovým cukrem do pěny, přidáme horkou vodu, potom mouku s pr.do pečiva a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Piškot nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu a upečeme. Přibližně 30 min. při teplotě 180 stupňů.

  2. Upečený piškot necháme vychladnou a mezitím si přichystáme náplň.

  3. Jahody omyjeme, očistíme, rozmačkáme a rozmixujeme. Přidáme dva pudinky a pořádně rozmícháme a povaříme, aby nám směs zhoustla. Potom necháme směs vychladnout.

  4. Změklé máslo ušleháme s ml.cukrem a po menších částech přidáváme jahodovou směs a vše pořádně vyšleháme. Hotovou náplní natřeme na piškot a nakonec polijeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!