Celerové prsty v sýrovém trojobalu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

celer
1-2 vejce
3 PL hladké mouky
5 PL strouhanky
3 PL nastrouhaného sýra (eidam, ementál nebo gouda)
1 ČL citronové šťávy
šalvěj
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky (cca 2,5 cm) a uděláme z nich prsty. Do hrnce dáme vodu, sůl, citronovou šťávu, celer a jen krátce, cca 5 minut, povaříme. Vodu slijeme, prsty zchladíme studenou vodou a dáme na papírovou utěrku okapat.

  2. V misce promícháme strouhanku, nastrouhaný sýr a šalvěj (použila jsem sušenou). Celerové prsty obalujeme jako řízky a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme s bramborou kaší nebo bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!