Celerové prsty v sýrovém trojobalu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- celer
- 1-2 vejce
- 3 PL hladké mouky
- 5 PL strouhanky
- 3 PL nastrouhaného sýra (eidam, ementál nebo gouda)
- 1 ČL citronové šťávy
- šalvěj
- olej
- sůl
Postup Celerové prsty v sýrovém trojobalu
Postup přípravy receptu
-
Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky (cca 2,5 cm) a uděláme z nich prsty. Do hrnce dáme vodu, sůl, citronovou šťávu, celer a jen krátce, cca 5 minut, povaříme. Vodu slijeme, prsty zchladíme studenou vodou a dáme na papírovou utěrku okapat.
V misce promícháme strouhanku, nastrouhaný sýr a šalvěj (použila jsem sušenou). Celerové prsty obalujeme jako řízky a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Podáváme s bramborou kaší nebo bramborami.