Kuřecí játra na víně se smaženými tvarůžky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

250 g kuřecích jater
6 tvarůžků
6 plátků šunky od kosti
olej na smažení tvarůžků a restování jater
2 dl bílého vína
2 lžíce provensálského koření
Trojobal (obalujeme 2x):
1 vejce
několik lžic hladké mouky
strouhanka
1 lžíce sardelové pasty
zelená nať (do šťouchaných brambor)
750 g brambor
cibule
lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpálený olej (1 lžíce) na pánev vložíme očištěná a na větší kousky pokrájená játra, osmažíme je ze všech stran, opepříme a zalijeme vínem. Dusíme do měkka, až víno úplně vysmahne.

  2. Mezitím si připravíme tvarůžky tak, že je mírně přetřeme sardelovou pastou, obalíme jemně v provensálském koření, pak je obalíme trojobalem (mouka, rozšlehané vejce a strouhanka) a poslední dvě operace zopakujeme - znovu vejce a strouhanka (tvarůžky patří mezi měkké sýry a při jedné vrstvě by se rozpouštěly) a zatím je odložíme na talíř.

  3. Na hlubší pánvičce roztopíme olej (můžeme přidat sádlo) a nejprve v ní opražíme plátky šunky, nakrájené z jedné strany na hřeben. Šunku z pánve vyndáme a uchováme v teple. Tvarůžky ještě jednou protáhneme přes strouhanku, aby nebyly vlhké a pak je osmažíme v rozpáleném oleji po šunce dozlatova. (Lepší než pánev je fritovací hrnec.)

  4. Na talíř dáme nějakou zeleninovou ozdobu, pak na plátky šunky položíme tvarůžky a jde-li to, tak šunkou přebalíme, přidáme horká kuřecí játra a předem uvařené šťouchané brambory nebo bramborovou kaši s vídeňskou cibulkou a jemně posekanou zelenou natí (cibule, petrželka) a na játra pak položíme snítku koriandru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!