Demikát - lahodná polévka z haluškovice

Recepty, Polévky

Suroviny

1 l slaného vývaru z halušek (haluškovice)
100 g brynzy
150 g cottage
4 lžíce pomazánkového másla bez příchuti
100 ml smetany ke šlehání
100 g plátků anglické slaniny
případně jíška na zahuštění
petrželka
pepř
špetka mletého kmínu

Postup přípravy receptu

  1. Do horkého vývaru z halušek vložíme rozmělněnou brynzu, cottage, pomazánkové máslo, šlehačku, pepř a mletý kmín a 10 minut povaříme.

  2. Prošleháváme metlou a hlídáme, aby polévka nevzkypěla.

  3. Poté podle chuti zahustíme jíškou nebo světlou jíškou instantní (nemusí být) a provaříme.

  4. Plátky slaniny opečeme na suché pánvi dokřupava a při servírování jimi poklademe povrch polévky. Na závěr posypeme nasekanou čerstvou petrželkou a krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!