Demikát - lahodná polévka z haluškovice
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 l slaného vývaru z halušek (haluškovice)
- 100 g brynzy
- 150 g cottage
- 4 lžíce pomazánkového másla bez příchuti
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g plátků anglické slaniny
- případně jíška na zahuštění
- petrželka
- pepř
- špetka mletého kmínu
Postup Demikát - lahodná polévka z haluškovice
Postup přípravy receptu
-
Do horkého vývaru z halušek vložíme rozmělněnou brynzu, cottage, pomazánkové máslo, šlehačku, pepř a mletý kmín a 10 minut povaříme.
Prošleháváme metlou a hlídáme, aby polévka nevzkypěla.
Poté podle chuti zahustíme jíškou nebo světlou jíškou instantní (nemusí být) a provaříme.
Plátky slaniny opečeme na suché pánvi dokřupava a při servírování jimi poklademe povrch polévky. Na závěr posypeme nasekanou čerstvou petrželkou a krutony.