Kuřecí jáhloto
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 kuřecích stehen (počet dle strávníků)
- sáček mražené kukuřice a hrášku
- 6 cherry rajčátek
- 2 papriky červené
- 2 stroužky česneku
- koření česnek a bylinky (Kotanyi)
- rozmarýn
- citronový pepř
- citronový olej
- špenát 6 kostek (kostku na stehno asi)
- strouhaný sýr
- uvařené jáhly
- vejce (na volská oka, 1 na porci)
- tuk na vaření (já použila Ceres soft)
- syrová zelenina na ozdobu
- bazalka
- libeček
Postup Kuřecí jáhloto
Postup přípravy receptu
-
Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, česnek s bylinkami, citronový pepř s citronovým olejem a rozmarýnem. Stehýnka pečlivě promažeme marinádou (i pod kůží – uděláme kapsu ostrým nožem) a necháme odležet aspoň 1 hodinu. Stehýnka poté upečeme do zlatova asi 35 minut). Po upečení je obereme z kosti, kdo chce, odstraní i kůži.
Na rozpálený tuk vhodíme špenát, kukuřici, hrášek, rajčata a papriku a necháme restovat cca 10 minut. Vložíme prohřát uvařené jáhly – uvařili jsme dle návodu na sáčku, a vmícháme upečené kuřecí maso. Necháme asi 10 minut spojit chutě.
Na talíři posypeme sýrem. Obložíme zeleninou a bylinkami.
Vynikající obměna mého manžela – usmažené volské oko položíme na zeleninu. Recept je můj výmysl, dle lékaře mám jáhly jíst co nejčastěji a jelikož to rodince zachutnalo a dokonce se vymýšlely obměny, myslím, že se mi to povedlo.