Kuřecí jáhloto

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích stehen (počet dle strávníků)
sáček mražené kukuřice a hrášku
6 cherry rajčátek
2 papriky červené
2 stroužky česneku
koření česnek a bylinky (Kotanyi)
rozmarýn
citronový pepř
citronový olej
špenát 6 kostek (kostku na stehno asi)
strouhaný sýr
uvařené jáhly
vejce (na volská oka, 1 na porci)
tuk na vaření (já použila Ceres soft)
syrová zelenina na ozdobu
bazalka
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Na marinádu smícháme prolisovaný česnek, česnek s bylinkami, citronový pepř s citronovým olejem a rozmarýnem. Stehýnka pečlivě promažeme marinádou (i pod kůží – uděláme kapsu ostrým nožem) a necháme odležet aspoň 1 hodinu. Stehýnka poté upečeme do zlatova asi 35 minut). Po upečení je obereme z kosti, kdo chce, odstraní i kůži.

  2. Na rozpálený tuk vhodíme špenát, kukuřici, hrášek, rajčata a papriku a necháme restovat cca 10 minut. Vložíme prohřát uvařené jáhly – uvařili jsme dle návodu na sáčku, a vmícháme upečené kuřecí maso. Necháme asi 10 minut spojit chutě.

  3. Na talíři posypeme sýrem. Obložíme zeleninou a bylinkami.

  4. Vynikající obměna mého manžela – usmažené volské oko položíme na zeleninu. Recept je můj výmysl, dle lékaře mám jáhly jíst co nejčastěji a jelikož to rodince zachutnalo a dokonce se vymýšlely obměny, myslím, že se mi to povedlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!