Kuřecí coco
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g kuřecích stehenních řízků
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- 4 lžíce kukuřičných lupínků – rozdrcené
- olivový olej
- 400 ml kuřecího vývaru
- 50 ml omáčky hoisin
- 50 ml rýžového octa
- 3 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce hnědého cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- brokolice – blanšírovaná, jako možná příloha
- rýži jako příloha
- chilli papričky sušené nebo konzervované
- nať jarní cibulky
- sezamová semínka
Postup Kuřecí coco
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 220 °C. Mezitím nakrájíme kuřecí řízky na menší kousky. Kuřecí maso obalíme v trojobalu – nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v drcených kukuřičných lupíncích.
Maso, obalené v trojobale, rozložíme na mřížku, pokapeme olejem (nebo lze použít sprej) a dáme péct ve střední části trouby. Pečeme asi 13 až 15 minut. Dáme si také vařit rýži. Pokud jako přílohu chystáte brokolici, ještě můžete chvilku počkat, blanšíruje se tak 3 minuty (vaříme v osolené vodě, pak zchladíme ve studené vodě).
Mezitím smícháme kuřecí vývar, sójovou omáčku, cukr, omáčku hoisin, ocet a kukuřičný škrob. Dobře rozmícháme, aby se cukr i škrob rozpustil. Pokud jste zvolili sušené chilli papričky, je čas je použít do omáčky. Povaříme 2 až 3 minuty.
Omáčkou přelijeme kuřecí kousky tak, aby je obalila.
Podáváme na rýži rozprostřené na talíři. Kuřecí kousky ještě mírně přelijeme omáčkou, přidáme chilli papričky, posypeme sezamem a nasekanou natí jarní cibulky.