Kuřecí coco

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g kuřecích stehenních řízků
4 lžíce hladké mouky
2 vejce
4 lžíce kukuřičných lupínků – rozdrcené
olivový olej
400 ml kuřecího vývaru
50 ml omáčky hoisin
50 ml rýžového octa
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce hnědého cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
brokolice – blanšírovaná, jako možná příloha
rýži jako příloha
chilli papričky sušené nebo konzervované
nať jarní cibulky
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si předehřejeme na 220 °C. Mezitím nakrájíme kuřecí řízky na menší kousky. Kuřecí maso obalíme v trojobalu – nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec v drcených kukuřičných lupíncích.

  2. Maso, obalené v trojobale, rozložíme na mřížku, pokapeme olejem (nebo lze použít sprej) a dáme péct ve střední části trouby. Pečeme asi 13 až 15 minut. Dáme si také vařit rýži. Pokud jako přílohu chystáte brokolici, ještě můžete chvilku počkat, blanšíruje se tak 3 minuty (vaříme v osolené vodě, pak zchladíme ve studené vodě).

  3. Mezitím smícháme kuřecí vývar, sójovou omáčku, cukr, omáčku hoisin, ocet a kukuřičný škrob. Dobře rozmícháme, aby se cukr i škrob rozpustil. Pokud jste zvolili sušené chilli papričky, je čas je použít do omáčky. Povaříme 2 až 3 minuty.

  4. Omáčkou přelijeme kuřecí kousky tak, aby je obalila.

  5. Podáváme na rýži rozprostřené na talíři. Kuřecí kousky ještě mírně přelijeme omáčkou, přidáme chilli papričky, posypeme sezamem a nasekanou natí jarní cibulky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!