Kuře Maršálek

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecího masa (prsa a vykostěná stehna)
2-3 stroužky česneku
sůl
pepř
sladká paprika
drcený kmín
3 lžíce másla
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
1 zelená paprika
hrst listů medvědího česneku
1-2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme, poprášíme paprikou a kmínem. V hrnci rozpustíme máslo a maso ze všech stran opečeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou, při mírnější teplotě, téměř doměkka.

  2. Všechny papriky pokrájíme na malé kousky a přihodíme k poloměkkému masu. Mouku rozmícháme v troše vody a omáčku zahustíme. Dobře provaříme, přimícháme medvědí česnek pokájený na nudličky a vypneme. Podáváme s brambory. V tomto receptu je důležitá chuť másla a proto ho určitě nenahrazujeme olejem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!