Kuře Maršálek
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g kuřecího masa (prsa a vykostěná stehna)
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- drcený kmín
- 3 lžíce másla
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 1 zelená paprika
- hrst listů medvědího česneku
- 1-2 lžíce hladké mouky
Postup Kuře Maršálek
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na kostky, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme, poprášíme paprikou a kmínem. V hrnci rozpustíme máslo a maso ze všech stran opečeme. Podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou, při mírnější teplotě, téměř doměkka.
Všechny papriky pokrájíme na malé kousky a přihodíme k poloměkkému masu. Mouku rozmícháme v troše vody a omáčku zahustíme. Dobře provaříme, přimícháme medvědí česnek pokájený na nudličky a vypneme. Podáváme s brambory. V tomto receptu je důležitá chuť másla a proto ho určitě nenahrazujeme olejem.