Kuře à la svíčková

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g mrkve
150 g celeru
150 g petržele
80 g cibule
500 g kuřecích prsních řízků bez kosti
20 kuliček celého černého pepře
2 ks bobkového listu
4 kuličky nového koření
60 g másla
100 g smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsní řízky postupně jeden po druhém podélně rozřízneme, osolíme z obou stran (můžeme jemně naklepat). Najemno nakrájíme veškerou zeleninu (mrkev, celer, petržel, cibuli). Polovinu z uvedené dávky másla (tzn. cca 30 g) dáme do hrnce, necháme rozpustit a na tom osmažíme (zpěníme) zeleninu. Zalijeme cca 500 ml vody, vložíme kuřecí plátky, přidáme koření (nejlépe v sítku na koření) a přivedeme k varu. Vaříme do chvíle, kdy bude maso hotové, pak jej, včetně koření, vytáhneme z hrnce.

  2. Zeleninu rozmixujeme, přidáme smetanu, cca minutu povaříme a nakonec pro zjemnění dáváme zbytek másla.

  3. Podáváme nejlépe s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!