Kuracie stehná so zeleninou a šampiňónmi
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6 kuřecích stehen
- 750 g žampionů
- 1 kapie
- 1 zelená paprika
- 1 čerstvá chilli paprička
- 2 velké cibule
- 300-400 g cherry rajčat
- 200 ml 10% -ní smetany na vaření
- 3 pl olivového oleje
- mořská sůl
- mletý bílý pepř
- kurkuma
- mletá sladká paprika
Postup Kuracie stehná so zeleninou a šampiňónmi
Postup přípravy receptu
-
Zo stehien odstránime kožu a naložíme ich cez noc do marinády zo smotany a korenín okrem mletej papriky.
Namarinované stehná osušíme papierovými obrúskam a krátko opečieme na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Vyberieme na podnos a v tej istej panvici speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom k nej pridáme ostatnú pokrájanú zeleninu a huby - niekoľko paradajok si odložíme.
Zeleninu dáme na dno zapekacej misy, na ňu poukladáme kuracie stehná, všetko posypeme mletou sladkou paprikou a zalejeme marinádou, v ktorej bolo naložené mäso. Misu zakryjeme alobalom a pri 180 °C pečieme v rúre asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme. Podávame s ryžou alebo s cestovinami. K cestovinám môžeme pridať kopček hustej smotany.