Kuracie stehná so zeleninou a šampiňónmi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6 kuřecích stehen
750 g žampionů
1 kapie
1 zelená paprika
1 čerstvá chilli paprička
2 velké cibule
300-400 g cherry rajčat
200 ml 10% -ní smetany na vaření
3 pl olivového oleje
mořská sůl
mletý bílý pepř
kurkuma
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Zo stehien odstránime kožu a naložíme ich cez noc do marinády zo smotany a korenín okrem mletej papriky.

  2. Namarinované stehná osušíme papierovými obrúskam a krátko opečieme na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Vyberieme na podnos a v tej istej panvici speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, potom k nej pridáme ostatnú pokrájanú zeleninu a huby - niekoľko paradajok si odložíme.

  3. Zeleninu dáme na dno zapekacej misy, na ňu poukladáme kuracie stehná, všetko posypeme mletou sladkou paprikou a zalejeme marinádou, v ktorej bolo naložené mäso. Misu zakryjeme alobalom a pri 180 °C pečieme v rúre asi 40 minút. Potom odkryjeme a dopečieme. Podávame s ryžou alebo s cestovinami. K cestovinám môžeme pridať kopček hustej smotany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!