Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
Recepty, ZavařeninySuroviny
- Mladé (pokud možno malé) klasy kukuřice
- sůl
- Nálev:
- 1 l vody
- 250 ml octa
- 30 g soli
- 100 g cukru
- Do každé zavařovací sklenice dáme navrch:
- 1 bobkový list (já teda dávala jen půlku)
- 2 kuličky celého pepře
- 2 kuličky nového koření
- 1/2 kávové lžičky hořčičných semínek
- cibuli
Postup Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu
Postup přípravy receptu
-
Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě cca 12 minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout, poté ji naskládáme do sklenic, proložíme kořením a půl kolečky cibule.
Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C.