Kukuřičky ve sladkokyselém nálevu

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

Mladé (pokud možno malé) klasy kukuřice
sůl
Nálev:
1 l vody
250 ml octa
30 g soli
100 g cukru
Do každé zavařovací sklenice dáme navrch:
1 bobkový list (já teda dávala jen půlku)
2 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření
1/2 kávové lžičky hořčičných semínek
cibuli

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné klasy kukuřice předvaříme v mírně osolené vodě cca 12 minut. Kukuřici necháme odkapat a zchladnout, poté ji naskládáme do sklenic, proložíme kořením a půl kolečky cibule.

  2. Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 25 minut při teplotě 90°C nebo 12 minut v horkovzdušné troubě při teplotě 250°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!