Krůtí zámotky v džusové marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 vykostěná krůtí stehna
- 4 plátky pršutu
- 4 deseticentimetrové špalíčky zelené cibulky
- 4 bobkové listy
- 150 ml pomerančového džusu
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 stroužek česneku
- olej
- pepř
- párátka
- sůl
Postup Krůtí zámotky v džusové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na porce, naklepeme, osolíme a zlehka opepříme. Na každý plátek položíme bobkový list, podélně zelenou cibulku a plátek pršutu.
Pevně zamotáme a spíchneme párátkem.
Z džusu, sójové omáčky, utřeného česneku a sladké papriky umícháme marinádu, do které závitky naložíme nejméně na jeden den (průběžně protřepáváme a masem otáčíme).
Druhý den rozpálíme olej v pánvi a okapané maso na něm zprudka ze všech stran opečeme.
Přendáme do zapékací misky, zalijeme marinádou a výpečkem, přikryjeme alobalem a pečeme 30 minut na 200°C.
Poté odstraníme alobal a asi čtvrt hodiny dopečeme.