Krůtí řízky v lahodné marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí řízky (udělala jsem je ze stehna) počet podle strávníků
- z 1/2 citronu šťáva
- 1 lžička sušené papriky
- 1 lžička oregana
- 1 lžíce petržele
- 1 lžička libečku
- 1 lžička mletého kmínu
- 150 ml kysané smetany
- 200 g tvrdého sýra
- 50 g Nivy
- 2 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- malé množství oleje
Postup Krůtí řízky v lahodné marinádě
Postup přípravy receptu
-
Do kysané smetany si zamícháme papriku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, petržel, libeček, kmín, oregano a mírně osolíme (niva je slaná).
Krůtí řízky si mírně naklepeme, osolíme, opepříme, dáme do marinády a promícháme tak, aby byly řízky ní obalené (já marinovala přes noc, ale stačí tak 3 hodiny).
Do misky si nastrouháme oba sýry, promícháme je a tak jak je budeme vytahovat obalené marinádou, tak je obalíme ve strouhaném sýru a rovnou dáváme péct z obou stran, nejlépe ve steykové pánvi na minimum oleje, aby se nepřipaloval sýr.
Pokud nám zbyde marináda, namažeme jí na maso, které se smaží. Jako přílohu jsem dávala pečené brambory s americkým kořením.