Krůtí řízky v lahodné marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí řízky (udělala jsem je ze stehna) počet podle strávníků
z 1/2 citronu šťáva
1 lžička sušené papriky
1 lžička oregana
1 lžíce petržele
1 lžička libečku
1 lžička mletého kmínu
150 ml kysané smetany
200 g tvrdého sýra
50 g Nivy
2 stroužky česneku
sůl
pepř
malé množství oleje

Postup přípravy receptu

  1. Do kysané smetany si zamícháme papriku, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, petržel, libeček, kmín, oregano a mírně osolíme (niva je slaná).

  2. Krůtí řízky si mírně naklepeme, osolíme, opepříme, dáme do marinády a promícháme tak, aby byly řízky ní obalené (já marinovala přes noc, ale stačí tak 3 hodiny).

  3. Do misky si nastrouháme oba sýry, promícháme je a tak jak je budeme vytahovat obalené marinádou, tak je obalíme ve strouhaném sýru a rovnou dáváme péct z obou stran, nejlépe ve steykové pánvi na minimum oleje, aby se nepřipaloval sýr.

  4. Pokud nám zbyde marináda, namažeme jí na maso, které se smaží. Jako přílohu jsem dávala pečené brambory s americkým kořením.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!