Krůtí nudličky s provensálskou směsí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí prsní řízek
olivový olej
2 šalotky
2 rajčata
1/2 střední cukety
1 lžíce pesta z medvědího česneku
provensálské koření
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozpálíme olivový olej a necháme na něm zesklovatět na drobno pokrájenou šalotku. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a cuketu a za stálého míchání chvíli restujeme. Podlijeme vodou, přidáme bylinky, sůl, pepř a pesto z medvědího česneku. Ztlumíme plamen, přiklopíme poklicí a za průběžného míchání vaříme asi 30 minut.

  2. Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky, a obalíme v trošce provensálského koření. Rozpálíme pánev s kapkou olivového oleje a maso na něm ze všech strano restujeme, ztlumíme plamen, osolíme a ještě asi 10 minut zvolna smažíme do změknutí masa.

  3. Do hlubšího talíře servírujeme nejprve zeleninu a poté maso. Vetší jedlíci si mohou připravit jako přílohu těstoviny/rýži/kuskus případně kousek pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!