Krůtí nudličky s provensálskou směsí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- krůtí prsní řízek
- olivový olej
- 2 šalotky
- 2 rajčata
- 1/2 střední cukety
- 1 lžíce pesta z medvědího česneku
- provensálské koření
- sůl, pepř
Postup Krůtí nudličky s provensálskou směsí
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozpálíme olivový olej a necháme na něm zesklovatět na drobno pokrájenou šalotku. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a cuketu a za stálého míchání chvíli restujeme. Podlijeme vodou, přidáme bylinky, sůl, pepř a pesto z medvědího česneku. Ztlumíme plamen, přiklopíme poklicí a za průběžného míchání vaříme asi 30 minut.
Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky, a obalíme v trošce provensálského koření. Rozpálíme pánev s kapkou olivového oleje a maso na něm ze všech strano restujeme, ztlumíme plamen, osolíme a ještě asi 10 minut zvolna smažíme do změknutí masa.
Do hlubšího talíře servírujeme nejprve zeleninu a poté maso. Vetší jedlíci si mohou připravit jako přílohu těstoviny/rýži/kuskus případně kousek pečiva.