Krůtí křídla s bylinkami, pečená na másle

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí křídla
špek
čerstvé lístky libečku
petrželka
máslo
sůl
kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Z křídel odsekneme špičky a křídla v polovině rozsekneme. Každou část křídla hustě prošpikujeme špalíčky špeku a zlehka osolíme.

  2. Dno pekáče poklademe plátky másla a na hrubší kousky nakrájenými lístky libečku a petrželky.

  3. Poklademe prošpikovanými křídly a podlijeme vývarem, aby dosahoval do poloviny křídel.

  4. Na každý kousek masa dáme po tenkém plátku másla a přiklopené víkem vložíme do předehřáté trouby(mám plynovou).

  5. Pečeme na poloviční výkon cca 70 minut. Během pečení občas přelijeme šťávou a malinko podléváme vývarem.

  6. Poté víko odstraníme a dopékáme za přelévání výpečkem do zlatavé barvy a doměkka, podle velikosti křídel přibližně 20-30 minut. Podáváme se šťouchanými bramborami, přelité hustějším máslovým výpečkem a posypané bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!