Jahodová torta
Recepty, DortySuroviny
- 140 g krystalového cukru
- 140 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- 1 kypřící prášek
- mouka
- tuk na vymazání formy
- 3 plechovky jahod (z jednoho kompotu si necháme šťávu dle potřeby na polití korpusu)
- 3 vanilkové pudinky (jahodové)
- 175 g másla
- cukr dle potřeby
- 0,6 l mléka
- (0,3 l šťávy z kompotu)
- 2 balíky trubiček
- kokos na posypání
- zdobení podle vkusu
Postup Jahodová torta
Postup přípravy receptu
-
Vyšľaháme celé vajcia s cukrom do peny, pridáme múku a kypriaci prášok, dáme do tortovej formy vymazanej tukom a múkou a dáme piecť do predohriatej rúry.
Uvaríme puding z mlieka a šťavy a necháme vychladnúť, potom pridáme maslo a cukor podľa potreby.
Korpus rozrežeme, polejeme kompótovou šťavou, poukladáme jahody a pudingový krém, prikryjeme korpusom a natrieme vrch aj boky krémom.
Obložíme trubičkami a vrch posypeme kokosom a vyzdobíme podľa vkusu.