Krůtí křídla pečená se žampiony
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 větší krůtí křídla
- 100 g uzené slaniny
- 200 g čerstvých malých žampionů
- 1 neloupaná cibule
- 1 bobkový list
- 4 neloupané stroužky česneku
- 1 lžíce koření Garam masala nebo Adobado (možno dát i jiné podle chuti)
- kmín
- pepř
- sůl
Postup Krůtí křídla pečená se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Z křídel odstraníme kůži, pak je dáme do pekáčku, ve kterém už je nakrájená slanina na malé kostičky. Osolíme a okořeníme kmínem, Garam masala, pepřem i bobkovým listem.
Na křídla dáme na 4 díly rozříznutou a omytou, neloupanou cibuli a s ní také tak stroužky neloupaného česneku. Podlijeme trošku vodou.
Pekáček zakryjeme, dáme do vyhřáté trouby na 180 °C a necháme péct kolem hodiny.
Mezitím opláchneme a překrojíme napůl žampiony, které přidáme do pekáčku po padesáti minutách pečení. Je-li šťávy málo, přidáme kousek drůbežího vývaru v kostce, kterou rozpustíme ve vodě, nebo samotnou vodu. Půl hodiny před koncem odstraníme poklici a dopečeme, až jsou křídla měkká.