Křupavé kuřecí placky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g kuřecích prsních řízků
2 stroužky česneku
1 hrst nasekané petrželové natě
10 g piniových oříšku nebo slunečnicového semínky
2 plátky sušených rajčat
1 celé vejce
3 hrsti drcených kukuřičných lupínků (corn flakes)
sůl
olej
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Drcené kuřecí maso necháme rozmrazit a dáme do misky.

  2. Přidáme na jemno nasekaná sušená rajčata, petrželovou nať, nastrouhané stroužky česneku, piniové oříšky, bílý pepř, sůl a jedno vejce.

  3. Vše dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout, aby došlo ke spojení chutí.

  4. Kukuřičné lupínky si dáme do misky na obalování a rukou je rozdrtíme.

  5. Z masové kuřecí směsi tvarujeme placky, které obalujeme v drcených kukuřičných lupíncích a vkládáme do rozpáleného oleje, kde smažíme z obou stran do zlaté barvy.

  6. Podáváme s tatarskou omáčkou a pečivem dle chuti strávníka (chléb, bageta, kaiserka).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!