Krkovička v pečícím papíru
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- vepřová Krkovička (plátky, klidně i s kostí)
- sůl
- hladká mouka
- Na obložení co kdo má rád...
- (Pečící papír o velikosti dvojnásobku délky pekáče.)
Postup Krkovička v pečícím papíru
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na pánvi s troškou oleje.
Na pekáč dáme pečící papír, poklademe plátky opečeného masa a na ty dáme to, co máme rádi (u nás směs cibule, žampiónů a červené papriky - osmahnutá na trošce oleje, na to plátky nivy).
Přikryjeme druhou půlkou pečícího papíru a sepneme sponkovačkou.
Pečeme 45 minut takto seplé, poté jeden kraj papíru trochu odhrneme a dopékáme do barvy.
Pekla jsem na 180 °C celkem cca 2 hodiny.
Maso je krásně šťavnaté, ničím ho nepodléváme.