Krkovička v pečícím papíru

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová Krkovička (plátky, klidně i s kostí)
sůl
hladká mouka
Na obložení co kdo má rád...
(Pečící papír o velikosti dvojnásobku délky pekáče.)

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na pánvi s troškou oleje.

  2. Na pekáč dáme pečící papír, poklademe plátky opečeného masa a na ty dáme to, co máme rádi (u nás směs cibule, žampiónů a červené papriky - osmahnutá na trošce oleje, na to plátky nivy).

  3. Přikryjeme druhou půlkou pečícího papíru a sepneme sponkovačkou.

  4. Pečeme 45 minut takto seplé, poté jeden kraj papíru trochu odhrneme a dopékáme do barvy.

  5. Pekla jsem na 180 °C celkem cca 2 hodiny.

  6. Maso je krásně šťavnaté, ničím ho nepodléváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!