Krkovička s křupavým zelíčkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g krkovice
- česnek
- cibule
- sůl
- pepř
- olej
- máslo
- rozmarýn
- 300 g červeného zelí
- 2 dl červeného vína
- 2 lžice cukru krupice
Postup Krkovička s křupavým zelíčkem
Postup přípravy receptu
-
Zelí nakrájíme, dáme do mísy a zalijeme vařící vodou a necháme 10 minut odstát.
Krkovičku nakrájíme na plátky, po krajích nařízneme, aby se nekroutila, osolíme, opepříme. Opečeme na pánvi z obou stran přidáme na plátky česnek a pár snítek čerstvého rozmarýnu, podlijeme vodou a necháme dusit do měkka, šťávu nezahuštujeme jen zjemníme plátkem másla.
Na pánvi na oleji osmažíme na plátky nakrájenou cibuli do zlatova přidáme plátek másla, cukr a scezené zelí, opékáme asi 5 minut a podlijeme červeným vínem. Zelí necháme vydusit a dochutíme solí a pepřem. Hotové zelí by nemělo být tvrdé, ale křupavé.