Krevety v kokosovém mléce

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1/2 menší šalotky nakrájené najemno
20 g másla
špetka celého římského kmínu
7 čerstvých, oloupaných a očištěných krevet
menší stroužek česneku nasekaný najemno
malý kousek zázvoru (cca 2 g), nastrouhaný nebo nasekaný najemno
50 ml bílého suchého vína
30 ml kokosového mléka
1 polévková lžíce limetové šťávy – cca ½ limety
1 čajová lžička rybí omáčky
kousek nasekané chilli papričky
trochu šafránu
hrst čerstvého koriandru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V mističce smíchejte víno, kokosové mléko, limetovou šťávu a rybí omáčku.

  2. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte římský kmín a šalotku. Opékejte asi 1 minutu, dokud šalotka nezesklovatí.

  3. Přidejte krevety, česnek se zázvorem, lehce osolte a opékejte, dokud krevety nezoranžoví z obou stran. Bude to trvat chvíli. Přidejte chilli, šafrán a tekutou směs z vína. Zprudka nechte provařit. Když omáčka zhoustne, odstavte z plotny a posypejte nasekaným koriandrem.

  4. Podávat můžete i jako předkrm například s kouskem opečené bagety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!