Krevety v kokosovém mléce
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 1/2 menší šalotky nakrájené najemno
- 20 g másla
- špetka celého římského kmínu
- 7 čerstvých, oloupaných a očištěných krevet
- menší stroužek česneku nasekaný najemno
- malý kousek zázvoru (cca 2 g), nastrouhaný nebo nasekaný najemno
- 50 ml bílého suchého vína
- 30 ml kokosového mléka
- 1 polévková lžíce limetové šťávy – cca ½ limety
- 1 čajová lžička rybí omáčky
- kousek nasekané chilli papričky
- trochu šafránu
- hrst čerstvého koriandru
- sůl
Postup Krevety v kokosovém mléce
Postup přípravy receptu
-
V mističce smíchejte víno, kokosové mléko, limetovou šťávu a rybí omáčku.
Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte římský kmín a šalotku. Opékejte asi 1 minutu, dokud šalotka nezesklovatí.
Přidejte krevety, česnek se zázvorem, lehce osolte a opékejte, dokud krevety nezoranžoví z obou stran. Bude to trvat chvíli. Přidejte chilli, šafrán a tekutou směs z vína. Zprudka nechte provařit. Když omáčka zhoustne, odstavte z plotny a posypejte nasekaným koriandrem.
Podávat můžete i jako předkrm například s kouskem opečené bagety.