Křenová omáčka s hovězím masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

silný hovězí vývar a maso
máslo
mouka (na jíšku)
křen nakládaný Vitae d´oro z Kauflandu
smetana ke šlehání
sůl
cukr
plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme z másla a mouky jíšku, kterou zalijeme silným vývarem, přidáme polovinu skleničky křenu a povaříme.

  2. Vývar jsem si připravila předchozí den a protože vařím na klasickém kuchyňském sporáku na dřevo, nepotřebuji pomalý hrnec, na správném místě plotny mohu pomalit celý den:-))

  3. Křen používám zásadně nakládaný, se syrovým nemám dobré zkušenosti v teplé kuchyni, má tendenci hořknout. Základ omáčky by měl mít hustší konzistenci, počítejte s tím, že se zředí smetanou. Dosladíme a dosolíme.

  4. Do nebublajícího kastrolu odstaveného z ohně vmícháme zbytek křenu a smetanu. Navrch položíme plátek másla, který zabrání utvoření škraloupu, až omáčka vychladne.

  5. Maso, uvařené den předtím prohřejeme a můžeme podávat.

  6. Jako příloha se hodí asi jen knedlík.

  7. Přiznávám, že je z prášku, ale nejlepší co znám. Kupuji v Penny, zn.NAVARY (je s burisony). Pro změnu jsem do něj dala předsmaženou sušenou cibulku, kterou cpu do čehokoliv.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!