Křenová omáčka s hovězím masem
Recepty, OmáčkySuroviny
- silný hovězí vývar a maso
- máslo
- mouka (na jíšku)
- křen nakládaný Vitae d´oro z Kauflandu
- smetana ke šlehání
- sůl
- cukr
- plátek másla
Postup Křenová omáčka s hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Připravíme z másla a mouky jíšku, kterou zalijeme silným vývarem, přidáme polovinu skleničky křenu a povaříme.
Vývar jsem si připravila předchozí den a protože vařím na klasickém kuchyňském sporáku na dřevo, nepotřebuji pomalý hrnec, na správném místě plotny mohu pomalit celý den:-))
Křen používám zásadně nakládaný, se syrovým nemám dobré zkušenosti v teplé kuchyni, má tendenci hořknout. Základ omáčky by měl mít hustší konzistenci, počítejte s tím, že se zředí smetanou. Dosladíme a dosolíme.
Do nebublajícího kastrolu odstaveného z ohně vmícháme zbytek křenu a smetanu. Navrch položíme plátek másla, který zabrání utvoření škraloupu, až omáčka vychladne.
Maso, uvařené den předtím prohřejeme a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí asi jen knedlík.
Přiznávám, že je z prášku, ale nejlepší co znám. Kupuji v Penny, zn.NAVARY (je s burisony). Pro změnu jsem do něj dala předsmaženou sušenou cibulku, kterou cpu do čehokoliv.