Křenová krkovička
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- plátky krkovice lehce rozklepané
- sůl
- pepř
- olej
- máslo
- 2 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce křenu
- 1 lžíce francouzské hořčice
- jarní cibulka pokrájená na kolečka
Postup Křenová krkovička
Postup přípravy receptu
-
Maso opečeme na rozpáleném oleji doměkka a dáme na ubrousek odsát tuk.
V misce rozšleháme vejce, mouku, hořčici, křen, podle chuti osolíme, přidáme nadrobno pokrájenou jarní cibulku.
Do pánve přidáme máslo, plátky masa obalené v těstíčku na něm znovu opečeme dozlatova.
Jako přílohu jsme měli brambory pečené v papiňáku - viz odkaz na můj stařičký recept - do kterých jsem krom soli a kmínu přidala i hrst smažené sušené cibule.