Krémová polévka nejen z řapíkatého celeru

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g řapíkatého celeru + mladá nať na dozdobení
40 g másla
100 g cibule
100 g mrkve
muškátový květ - na špičku lžičky
sůl
pepř mletý
cca 0,5 l vývaru
zakysaná smetana na dozdobení
smetana ke šlehání na zjemnění (není nutná)

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme pokrájený řapíkatý celer a pokrájenou mrkev a ještě krátce smažíme za občasného promíchání. Poté přilijeme vývar, dochutíme solí, muškátovým květem a pepřem. Vše povaříme pod poklicí doměkka, trochu vařené zeleniny odebereme na dozdobení (nemusíme) a následně polévku rozmixujeme na hladký krém, který můžeme ještě dle chuti zjemnit troškou smetany, ale nutné to není. Polévku dle chuti můžeme ještě dosolit.

  2. Polévku na talíři před podáváním dozdobíme kopečkem zakysané smetany pokojové teploty, povařenou zeleninou a natí z celeru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!