Krémová polévka nejen z řapíkatého celeru
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g řapíkatého celeru + mladá nať na dozdobení
- 40 g másla
- 100 g cibule
- 100 g mrkve
- muškátový květ - na špičku lžičky
- sůl
- pepř mletý
- cca 0,5 l vývaru
- zakysaná smetana na dozdobení
- smetana ke šlehání na zjemnění (není nutná)
Postup Krémová polévka nejen z řapíkatého celeru
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, ke které přisypeme pokrájený řapíkatý celer a pokrájenou mrkev a ještě krátce smažíme za občasného promíchání. Poté přilijeme vývar, dochutíme solí, muškátovým květem a pepřem. Vše povaříme pod poklicí doměkka, trochu vařené zeleniny odebereme na dozdobení (nemusíme) a následně polévku rozmixujeme na hladký krém, který můžeme ještě dle chuti zjemnit troškou smetany, ale nutné to není. Polévku dle chuti můžeme ještě dosolit.
Polévku na talíři před podáváním dozdobíme kopečkem zakysané smetany pokojové teploty, povařenou zeleninou a natí z celeru.