Krémová polenta se zeleným chřestem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 100 g polenty
- 8 ks zeleného chřestu
- creme fraiche nebo víceprocentní zakysaná smetana
- lžíce másla
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- lžička strouhané citronové kůry
- hoblinky parmazánu (nebo Gran Moravia)
Postup Krémová polenta se zeleným chřestem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci přivedem k varu vodu, osolíme a krátce (3-6 minut, podle velikosti) povaříme chřest, z kterého jsme odřízli tvrdší konce. Vyjmeme ho a udržujeme v teple.
Odměříme odpovídající množství vývaru z chřestu (podle návodu, já jsem měla 400 ml), přivedeme opět k varu a za stálého míchání přisypeme polentu a krátce povaříme do zhoustnutí. Do hotové polenty dáme plátek másla, dochutíme solí, pepřem a vše prošleháme.
Na talíře dáme kaši, obložíme ji chřestem a doplníme lžící zakysané smetany s jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Vše posypeme hoblinkami parmezánu.