Krémová hlívovo-pórková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g hlívy ústřičné
250 g pórku
50 g másla
2 l vývaru (měla jsem drůbeží)
200 ml smetany na vaření
sůl
čerstvě mletý pepř
čerstvá petrželka
Na jíšku:
máslo
hladkou mouku

Postup přípravy receptu

  1. Na másle si orestujeme nakrájenou hlívu, asi po 5 min. přidáme nakrájený pórek a restujeme ještě asi 3 min. Zalijeme vývarem a vaříme doměkka.

  2. Z másla a hladké mouky si připravíme jíšku.

  3. Jíšku přidáme do polévy a vše rozmixujeme, necháme provařit.

  4. Osolíme, opepříme, nalijeme smetanu a necháme ještě chvilku provařit, nakonec přidáme čerstvou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!