Marinovaný pangas s omáčkou mornay
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety pangase
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce worcesteru nebo maggi
- pepř
- sůl
- nasekaná petrželka
- solamyl
- na omáčku:
- 40 g másla
- 50 g hladké mouky
- 300 ml mléka
- 200 ml smetany
- 2 žloutky
- 100 g tvrdého sýra
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
Postup Marinovaný pangas s omáčkou mornay
Postup přípravy receptu
-
Pangase nakrájíme na šikmé proužky, osolíme, opepříme a na dvě hodiny naložíme do marinády z oleje, citrónové šťávy, worcesteru a petrželky.
Poté obalíme v solamylu a smažíme dozlatova a dokřupava.
V době marinování připravíme omáčku.
V kastrolku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme mlékem a smetanou a přisypeme jemně nastrouhaný sýr.
Za stálého šlehání povaříme 15-20 minut.
Nakonec všleháme žloutky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.