Marinovaný pangas s omáčkou mornay

Recepty, Ryby

Suroviny

4 filety pangase
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce worcesteru nebo maggi
pepř
sůl
nasekaná petrželka
solamyl
na omáčku:
40 g másla
50 g hladké mouky
300 ml mléka
200 ml smetany
2 žloutky
100 g tvrdého sýra
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku

Postup přípravy receptu

  1. Pangase nakrájíme na šikmé proužky, osolíme, opepříme a na dvě hodiny naložíme do marinády z oleje, citrónové šťávy, worcesteru a petrželky.

  2. Poté obalíme v solamylu a smažíme dozlatova a dokřupava.

  3. V době marinování připravíme omáčku.

  4. V kastrolku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, prosmahneme a zalijeme mlékem a smetanou a přisypeme jemně nastrouhaný sýr.

  5. Za stálého šlehání povaříme 15-20 minut.

  6. Nakonec všleháme žloutky a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!