Křehký koláč s karamelovým pudingem, ovocem a tvarohem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Sypaná směs:
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- Tvarohová směs:
- 2 tvarohy
- 2-3 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek cukru krupice
- 250 -300 ml mléka
- Hruškovo-jablečná směs:
- 3 hrušky + 1-2 jablka (nebo jiné ovoce)
- 100 g mletých oříšků
- kokos + 2 PL rumové esence nebo rumu
- Na polití:
- 1 karamelový pudink DR. OETKER
- 250 ml mléka
- 2 PL cukru
- + máslo na vymazání plechu
Postup Křehký koláč s karamelovým pudingem, ovocem a tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Do jedné misky si připravíme suroviny na sypkou směs podle ingrediencí a vše smícháme. Do druhé misky si připravíme suroviny na tvarohovou směs a také vše dobře promícháme. Do další nádobky si nastrouháme ovoce a přimícháme oříšky, kokos a rumovou esenci nebo rum.
Vymažeme si plech máslem a něj vysypeme polovinu sypké směsi, aby směs byla po celé ploše plechu. Na sypkou směs nalijeme celou tvarohovou směs také tak, aby pokryla celou plochu sypké směsi. Pokryjeme zase druhou polovinou sypké směsi.
Nakonec posypeme vše hruškovou směsí s oříškama a rumovou esencí. Tuto směs trochu vmáčkneme do poslední sypké vrstvy.
Pečeme do zlaté barvičky na 180 stupňů.
Mezitím si uvaříme karamelový puding DR. OETKERA podle návodu.
Když je koláč upečen, polijeme jej karamelovým pudigem a necháme vychladnout.
Vše nakonec posypeme mletými oříšky nebo kokosem a podáváme nejlépe vychlazené, můžeme zdobit šlehačkou.