Králík se šlehačkou a bramborem
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 vykostěný králík
- 1 kg brambor
- 1 šlehačka
- 1 velká cibule
- 150 g anglické slaniny na nudličky
- pórek
- česnek
- sůl
- pepř
- olej
- sádlo
Postup Králík se šlehačkou a bramborem
Postup přípravy receptu
-
Nejlépe den předem si králičí maso nakrájíme na kostky a naložíme do soli, oleje a česneku.
Brambory si očistíme a nakrájíme na plátky, stejně tak pórek a cibulku.
Do pekáčku vymazaného sádlem klademe půl nachystaných brambor, které osolíme a opepříme. Na ně 1/2 slaniny, cibule a pórku, maso a zbytek pórku, cibule a slaniny. Nahoru druhou polovinu brambor, které osolíme, opepříme a zalejeme šlehačkou.
Pečeme zakryté v předehřáté troubě 1 hod na 200°C, pak odkryjeme a dopečeme, až zezlátnou.