Kovbojské brambory
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 4 větší brambory
- 2 menší cibule
- 2 - 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
- 100 g choriza
- 1 noha kvalitní klobásy
- sůl
- pepř
- paprika
- hladkolistá petrželka
- olej
Postup Kovbojské brambory
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostičky, vhodíme do vařící osolené vody a 5 minut necháme vařit. Pak je ihned scedíme a odložíme. Cibule nakrájíme na tenká kolečka, česnekové stroužky nasekáme nahrubo, papriku nakrájíme na malé kousky, chorizo překrájíme a klobásu nakrájíme na kolečka.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej, vhodíme povařené brambory a necháme je opékat. Když bramborové kostičky začnou zlátnout, přihodíme kolečka cibule, promícháme a necháme asi 2 minuty spolu smažit. Pak přidáme do pánve i papriku, česnek, chorizo i klobásu a asi 5 minut vše restujeme, často při tom mícháme.
Nakonec do směsi přidáme scezené fazole, osolíme, opepříme a vmícháme i papriku, podle chuti můžeme přidat i špetku pálivé. Už jen prohřejeme a můžeme vypnout. Nakonec jídlo posypeme petrželkou nasekanou na větší kousky. Podáváme s kyselou okurkou.