Kotlíkový Eintopf
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 2 ks bobkového listu
- 2 ks paprikové klobásy
- 3 lžíce oleje
- silný vývar dle potřeby
- 1 hrst majoránky
- 2 ks petržele
- 1 lžíce mletého kmínu
- 2 hrstě nasekané petrželové natě
- 5 stroužků česneku
- 1 menší hlávka bílého zelí (kapusta)
- 1 kg brambor
- 3 ks mrkve
- 2 lžíce mleté papriky
- 0.5 kg mletého masa
- 2 hrstě mražené kukuřice
- sůl
- 2 ks cibule
- mletý pepř
Postup Kotlíkový Eintopf
Postup přípravy receptu
-
Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny.
Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta, přidávají se brambory, fazole, ale možnosti jsou na chuti a fantazii každého kuchaře.
Pak zbývá jen dobrý vývar, koření a bylinky a skvělý výsledek je zaručen.
Pokud použijeme mleté maso, tak ho nejdříve ochutíme solí a pepřem. Jednoduché vaření na velmi mírném ohni, kdy veškeré suroviny nakrájíme, vložíme postupně do vývaru podle toho jakou délku vaření daná surovina vyžaduje.
První dáme vařit zelí, maso a tak dále. Obvykle vaříme 2 až 3 hodiny, takže zbývá spousta času na další společné aktivity.