Kotlíkový Eintopf

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

2 ks bobkového listu
2 ks paprikové klobásy
3 lžíce oleje
silný vývar dle potřeby
1 hrst majoránky
2 ks petržele
1 lžíce mletého kmínu
2 hrstě nasekané petrželové natě
5 stroužků česneku
1 menší hlávka bílého zelí (kapusta)
1 kg brambor
3 ks mrkve
2 lžíce mleté papriky
0.5 kg mletého masa
2 hrstě mražené kukuřice
sůl
2 ks cibule
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Pro vaření eintopfu můžeme použít veškeré druhy libovějšího masa (lze použít i mleté), ale i uzeniny.

  2. Zelenina se hodí především kořenová, cibule, zelí, kapusta, přidávají se brambory, fazole, ale možnosti jsou na chuti a fantazii každého kuchaře.

  3. Pak zbývá jen dobrý vývar, koření a bylinky a skvělý výsledek je zaručen.

  4. Pokud použijeme mleté maso, tak ho nejdříve ochutíme solí a pepřem. Jednoduché vaření na velmi mírném ohni, kdy veškeré suroviny nakrájíme, vložíme postupně do vývaru podle toho jakou délku vaření daná surovina vyžaduje.

  5. První dáme vařit zelí, maso a tak dále. Obvykle vaříme 2 až 3 hodiny, takže zbývá spousta času na další společné aktivity.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!