Tofu v zelí s rýží

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 cibule
olej
1/2 hlávky bílého zelí
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky majoránky
3 listy čínského zelí
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce worcesteru
200 g uzeného tofu
150 g celozrnné rýže
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celozrnnou rýži propláchneme a v osolené vodě uvaříme doměkka (trvá to asi 35 minut).

  2. Na oleji dozlatova orestujeme na kousky nakrájenou cibuli.

  3. Přidáme zelí nakrájené na tenké nudličky, kmín a majoránku, podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme 20 minut.

  4. Poté přidáme nakrájené čínské zelí a kostičky tofu, ochutíme sojovou omáčkou a worcesterem a společně necháme ještě 5 minut dusit.

  5. Vmícháme uvařenou rýži a podle potřeby dosolíme a dochutíme sojovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!