Kotlíkový party guláš
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 16 kg hovězí kližka (nakrájená na kostky o váze cca 60 g)
- 7 kg cibule
- 4 kg čerstvé zelené papriky na větší nudličky
- 1,5 kg kvalitní maďaské mleté papriky
- 5 kg nakrájených rajčat (do nerezového zavíracího košíčku Chef)
- natlučené nové koření
- celý pepř
- bobkový list
- jalovec
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- 2 kg naloupaného česneku
- 4 kg mytých napůl překrojených brambor
- 7 litrů vývaru z kostí
- Tuk lze použít dle vlastního výběru v dostatečném množství vzhledem k množství surovin.
Postup Kotlíkový party guláš
Postup přípravy receptu
-
Na tuku zesklovatíme cibulku, přidáme maso, které zcela orestujeme, velmi lehce osolíme a přidáme mletou papriku, kterou zarestujeme.
Pak přidáme rajčata, zelenou papriku, promícháme a podlijeme, jen aby se ponořilo maso. Vložíme košík s kořením a dusíme do skoro měkka.
Přidáme nenakrájený česnek a brambory a doděláváme nepřiklopené, aby se šťáva ideálně zredukovala na správnou vámi zvolenou konzistenci (zásadně nehustíme moukou).
Po dovaření dochuťte uvedenými nasekanými čerstvými bylinkami, přiklopte a nechte aspoň 30 minut stát.