Kotlety se šťávou ze sušených rajčat v oleji, žampionech a v zeleném pepři

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 větší kotlety
10 menších žampionů
100 g sušených rajčat v oleji
3 lžíce oleje ze sušených rajčat
5 i více lžic smetany
3 roztlučené kuličky zeleného pepře
3 kuličky celého pepře
hladká mouka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety si vykostíme, nakrájíme, naklepáme a po bokách trochu nařízneme, aby se nám nekroutily a pokud budou hodně velké, můžeme je přepůlit, pak si je nasolíme, opepříme roztlučeným zeleným pepřem, peroutkou je potřeme z obou stran olejem z rajčat a protáhneme hladkou moukou, kterou ještě setřeseme, aby jí nebylo moc.

  2. Na trošku oleji z rajčat si osmažíme z obou stran připravené kotlety, které vyndáme a vložíme nakrájenou cibuli. Když jí máme do sklovita, zalijeme vodou, ne mnoho a ne málo, abychom měli dostatek přelivu, dáme kuličky zeleného pepře a dusíme dokud není maso měkké.

  3. Když nám maso začne měknout přidáme na plátky nakrájené žampiony a na kousky nakrájená rajčata z oleje a necháme je dusit spolu s masem. Do smetany rozšleháme hladkou mouku tolik, jak chceme mít šťávu hustou (dala jsem 1 lžíci), necháme převařit, aby nám přeliv zhoustl. Při servírování si vyndáme na talíře kotlety a přelijeme šťávou-přelivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!