Jahodovo - kokosový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

185 g másla
200 g cukru krupice
4 vejce
165 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová kůra z 1 menšího citronu
400 g jahod
125 g strouhaného kokosu
125 ml kokosového mléka
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme 125 g změklého másla se 125 g cukru, vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou. Po jednom zašleháme 3 vejce, pak mouku smíchanou s 1 1/2 lžičky prášku do pečiva a nakonec opatrně vmícháme 150 g drobně nakrájených jahod.

  2. Formu o rozměrech 22 na 29 cm vymažeme, vysypeme a rozetřeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.

  3. Mezitím si ze zbylého másla, cukru, kokosu, vejce a 1/2 lžičky prášku do pečiva připravíme drobenku. Na předpečený koláč rozložíme zbylé jahody, přelijeme mírně ohřátým kokosovým mlékem a posypeme drobenkou.

  4. Dáme zpět do trouby, teplotu stáhneme na 170°C a pečeme ještě přibližně 25 minut, dokud drobenka nezezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!