Jahodovo - kokosový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 185 g másla
- 200 g cukru krupice
- 4 vejce
- 165 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- citronová kůra z 1 menšího citronu
- 400 g jahod
- 125 g strouhaného kokosu
- 125 ml kokosového mléka
- tuk na vymazání plechu
- mouka na vysypání plechu
Postup Jahodovo - kokosový koláč
Postup přípravy receptu
-
V míse utřeme 125 g změklého másla se 125 g cukru, vanilkou a nastrouhanou citronovou kůrou. Po jednom zašleháme 3 vejce, pak mouku smíchanou s 1 1/2 lžičky prášku do pečiva a nakonec opatrně vmícháme 150 g drobně nakrájených jahod.
Formu o rozměrech 22 na 29 cm vymažeme, vysypeme a rozetřeme do ní těsto. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut.
Mezitím si ze zbylého másla, cukru, kokosu, vejce a 1/2 lžičky prášku do pečiva připravíme drobenku. Na předpečený koláč rozložíme zbylé jahody, přelijeme mírně ohřátým kokosovým mlékem a posypeme drobenkou.
Dáme zpět do trouby, teplotu stáhneme na 170°C a pečeme ještě přibližně 25 minut, dokud drobenka nezezlátne.