Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 silnější vepřové kotlety bez kosti
svazek medvědího česneku
100 g pikantního salámu
6 cherry rajčátek
3 mladé cibulky
4 lžičky dijonské hořčice
100 ml červeného vína
2 lžičky čubrice
200 ml vývaru
2 lžíce mouky
2 lžíce másla
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do každé kotlety nařízneme kapsu, její vnitřek jemně osolíme, vymažeme hořčicí, naplníme pokrájenými listy medvědího česneku a na okrajích sklepneme.

  2. Na pánvi rozpálíme olej s máslem, kotlety osolíme, opepříme a z obou stran zprudka orestujeme.

  3. Podlijeme vínem, které necháme zprudka vyvařit, přidáme vývar, čubricu a dusíme doměkka.

  4. Dvacet minut před koncem zašleháme do omáčky mouku, rozmíchanou v trošce vody, vložíme pokrájené bílé části cibulek, salám pokrájený na nudličky, půlky cherry rajčátek a společně povaříme.

  5. Na závěr posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!