Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 silnější vepřové kotlety bez kosti
- svazek medvědího česneku
- 100 g pikantního salámu
- 6 cherry rajčátek
- 3 mladé cibulky
- 4 lžičky dijonské hořčice
- 100 ml červeného vína
- 2 lžičky čubrice
- 200 ml vývaru
- 2 lžíce mouky
- 2 lžíce másla
- olej
- sůl
- pepř
Postup Kotlety plněné medvědím česnekem s pikantní omáčkou s čubricou
Postup přípravy receptu
-
Do každé kotlety nařízneme kapsu, její vnitřek jemně osolíme, vymažeme hořčicí, naplníme pokrájenými listy medvědího česneku a na okrajích sklepneme.
Na pánvi rozpálíme olej s máslem, kotlety osolíme, opepříme a z obou stran zprudka orestujeme.
Podlijeme vínem, které necháme zprudka vyvařit, přidáme vývar, čubricu a dusíme doměkka.
Dvacet minut před koncem zašleháme do omáčky mouku, rozmíchanou v trošce vody, vložíme pokrájené bílé části cibulek, salám pokrájený na nudličky, půlky cherry rajčátek a společně povaříme.
Na závěr posypeme jemně pokrájenou cibulkovou natí.