Kotlety na víně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
2 cibule
6 stroužků česneku
1 lžíce hořčice
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžička worcesteru
1 lžička vegety
1 dl bílého vína
1 lžíce kari koření
špetku chilli
1 lžíce Solamylu
1 dl oleje
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme a osolíme.

  2. Cibuli jemně nakrájíme, přidáme utřený česnek, hořčici, worcester, vegetu, kari koření, citrónovou šťávu, chilli, solamyl a vše důkladně promícháme. Touto směsí potřeme kotlety z obou stran a necháme několik hodin odležet v chladu.

  3. Uleželé kotlety zprudka opečeme po obou stranách na horkém oleji.

  4. Potom stáhneme plamen,přidáme víno a dusíme do měkka.

  5. Jako přílohu podáváme s bramborami v libovolné úpravě. Já k tomu udělala americké brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!