Kotleta na smetaně s pečeným bramborem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

maso:
4 vykostěné vepřové kotlety
3 střední cibule
pepř
sůl
Marináda:
2 polévkové lžíce bílého jogurtu
1 lžička olivového oleje (extra virgine)
2 polévkové lžíce zakysané smetany
1 polévková lžíce plnotučné hořčice
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, naklepeme kladívkem na maso, ale jen lechce.

  2. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a vyskládáme ji na dno pekáčku.

  3. Marináda: suroviny smícháme dohromady a v kaši obalujeme kotlety, které dáme do pekáče.

  4. Do pekáče nalijeme celou smetanu 250 ml a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 1 hod. Podáváme s pečeným bramborem:-).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!